Opin asettumaan

On outo toukokuu. Karviaismarjat ja pionin nuput paisuvat, pääskyset lentävät yli kun kämppisten kanssa maataan viltillä takapihalla. Hellyys paisuu kehossa, joka suuntaan.

Niiden kolmen vuoden aikana, joina en ole kirjoittanut tänne, olen tullut entistä analyyttisemmäksi, entistä tarkemmaksi käsitteiden suhteen, sidotummaksi ja samalla hyvin paljon voimakkaammaksi. Kirjoitan parhaillaan artikkelia jossa asetun tutkimuksen instrumentiksi, tuntevaksi ja muotoamuuttavaksi välineeksi, taikakaluksi jota kirjallisuus käyttelee. Opin asettumaan käytettäväksi.

Kaikki kohtaamiseni ihmisten kanssa kiertyvät oppimisen ja opettamisen ympärille. Tänään kohtasin ystäviä puutarhassa, puhuimme eri kasvuympäristöjen parantavista kasveista: nokkonen, ashwaganda. Ystävä kertoi kokevansa yhteyttä maan kanssa, ”we all rise from the same platform, we are all the same soil”, ja minä kerrankin vältin saarnaamasta hänelle järjestelmäteoriaa.

Seksuaalinen nautintokin on oppimista: luottamuksen, vallankäytön, tunteiden avaamisen ja pidättämisen oppimista. Minusta on tullut tavattoman kohtelias rakastaja. Opin asettumaan käytettäväksi. Vasta käytettävänä voin antaa periksi, antaa anteeksi, itkeä.

Joskus makaan hiljaa sängyssä, yksin, ja annan kaiken virrata läpi vaan. Joskus menen metsään, joudun kaksi tuntia kiirehtimään ennen kuin löydän tassuttelun rytmin, ja vielä kolme tuntia tassuttelemaan ennen kuin rauha kunnolla laskeutuu. Joskus juoksen taloa ympäri, niin pitkiä loikkia kuin osaan, ei kovin pitkiä.

Haluan mennä tanssimaan yksin, tuntemattomien ihmisten keskelle, päästää kehon vapaaksi mallioppimisen ja apinamaisen peilaamisen kiepeistä. Haluan mennä metsään makaamaan, paikkaan jossa linnut näkevät minut eivätkä välitä.

Ehkä vielä opin olemaan kaikkien näiden voimien kanava: fiktion, seksin, metsän, kaikkien näiden kauniiden demoneiden. Opin taipumaan.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: